سئو یا گوگل ادز

سئو یا گوگل ادز؟ کدام برای کار شما بهتر است؟

با پیشرفتی که در دنیای علم و تکنولوژی رخ‌ داده است، بازاریابی و کسب‌وکارها نیز شکل متفاوتی را پیدا کرده است. بازاریابی دیجیتال یکی از به‌روزترین شیوه‌های کسب‌وکار در دنیای مدرن است که ابزارهای آن نیز بسیار متفاوت است. دیجیتال مارکتینگ یک شیوه جدید در ارائه کالا و خدمات است که در آن از فناوری‌های اطلاعاتی برای بهبود شرایط کسب‌وکار استفاده می‌شود.

یکی از روش‌های جدید که بسیاری از بازاریاب‌ها در سال‌های اخیر آن را دنبال کرده‌اند، شیوه‌های بازاریابی مانند بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO) و تبلیغات گوگل یا گوگل ادز است که برای کمک به افزایش ترافیک و کسب‌وکار به‌کار برده می‌شود. در حقیقت می‌توان گفت که سئو و گوگل ادز دو عنصر اصلی در این نوع از بازاریابی هستند. در این نوشته قصد داریم شما را با این دو شیوه و مزایا و معایب هرکدام و تفاوت‌هایی که باهم دارند، آشنا کنیم.

فهرست مطالب

سئو چیست؟

عبارت SEO که مخفف عبارت بهینه‌سازی موتور جستجو است، به مجموعه‌ای از تکنیک‌ها، استراتژی‌ها و بهترین روش‌ها برای کمک به رتبه‌بندی هر چه ‌بهتر یک وب‌سایت در صفحات نتایج موتورهای جستجو اشاره دارد. در حقیقت در تعریف آن می‌توان گفت که فرآیندی برای کسب ترافیک بیشتر در سایت است. برای اینکه بتوانید از این طریق کسب‌وکار و محصول خود را در سایت فعال کنید باید وب‌سایتی را که طراحی کرده‌اید بر اساس استاندارهایی که برای سئو تعریف‌ شده، بهینه‌سازی کنید.

تقریباً در ۵۴.۴ درصد از کلیک‌ها فرد مستقیماً به سه نتیجه بالا می‌رود و تنها درصد کمی از کاربران هستند که ممکن است به صفحه‌های دوم سرچ خود نیز مراجعه کنند. سئو می‌تواند از طریق تکنیک‌هایی مانند پژوهش در کلیدواژه‌ها، بازاریابی در محتوا و ساخت بک لینک به دیده شدن شما کمک کند. اگرچه بهترین شیوه‌های سئو در طول سال‌های اخیر با به‌روزرسانی الگوریتم خود توسط خود گوگل به تکامل و تغییر می‌رسد ولی راه‌کارهای زیر نیز می‌تواند تا حد زیادی کمک ‌کننده باشد:

  • قرار دادن کلمات و عبارات کلیدی مرتبط در مکان‌های مختلف یک وب‌سایت

  • فراداده‌ها

  • URL ها و تگ‌های تصویرها

  • استفاده از زبان ساده و در دسترس و قالب‌بندی سازمان ‌یافته برای آسان کردن اسکرول

  • خواندن و هضم محتوا

  • تولید مداوم محتوای شفاف، جذاب و مفید که به نیازها و دغدغه‌های کاربران موتورهای جستجو بپردازد.
مزایای سئو

سئو دارای مزایای بسیاری است که کسب رتبه اول در گوگل یکی از آن‌ها است. اگر بتوانید استراتژی مناسبی در فعالیت داشته باشید، قادر خواهید بود که ترافیک سایت و در نتیجه فروش محصولات خود را چندین برابر کنید. در زیر به بخشی از مهم‌ترین مزایای سئو اشاره می‌کنیم:

  • سئو یک‌ راه حل بلندمدت برای رتبه‌بندی بالاتر در گوگل است.

  • نیازی به پرداخت هزینه‌های هنگفت تبلیغات ندارید.

  • بهینه‌سازی سئو این امکان را برای شما فراهم می‌کند که سرعت وب‌سایت خود را تا حد زیادی افزایش دهید.

  • نرخ بالایی از اعتماد مشتریان را کسب خواهید کرد.

  • سئو به کسب‌وکار شما ارزش و اعتبار می‌بخشد و رتبه‌ای که در آن کسب می‌کنید همیشگی خواهد بود.

معایب سئو
  • زمان‌بر بودن و دیر نتیجه دادن یکی از مهم‌ترین معایب سئو است.

  • چون سئو فعالیت زود بازدهی نیست نمی‌توان برای بازگشت سریع سرمایه روی آن حساب کرد.

  • ممکن است هزینه‌هایی را در رقابت با سایت‌های دیگر برای برخی از اقدامات نیاز داشته باشید.

  • تضمینی برای فعالیت در آن وجود ندارد.

گوگل ادز چیست؟

گوگل ادز که تا سال 2018 با نام گوگل ادوردز نیز شناخته می‌شد، یک کانال تبلیغاتی است که به شما این امکان را می‌دهد که با هر کلیک بتوانید کسب‌وکار خود را در صفحات بالای گوگل قرار دهید و هزینه آن بر اساس هر کلیک محاسبه می‌شود. گوگل ادز تحت عنوان جستجوی پولی کار می‌کند و هر کلیک هزینه‌ای برای شما دارد و این بدان معناست که شما برای قرار گرفتن در موتور جستجوی گوگل باید هزینه پرداخت کنید. معمولاً هزینه ثابت و مشخصی برای آن وجود ندارد و با توجه به کسب‌وکار و محصول موردنظر هزینه‌ها مشخص می‌شود. اگر حرفه و کسب‌وکار شما دارای قیمت‌های مناسبی باشد شما می‌توانید به‌سرعت در این بازار پیشرفت کنید.

هزینه‌های گوگل ادز

متأسفانه به دلیل تحریم‌هایی که برای کشور ما در بازار جهانی وجود دارد، استفاده از گوگل ادز نیز با مشکلاتی همراه است؛ زیرا برای پرداخت هزینه‌هایی که برای این خدمات وجود دارد نیاز به مستر کارت و ویزا است. البته شرکت‌هایی در ایران وجود دارد که می‌توانند انجام این قبیل پروژه‌ها را بر عهده بگیرند. هزینه‌هایی که برای آن در نظر گرفته می‌شود معمولاً متفاوت است و بر اساس پلن خاصی است که فرد آن را سفارش می‌دهد. هزینه هر کلیک در گوگل ادز نقریبا از 61/1 دلار خواهد بود.

مزایای گوگل ادز

گرچه گوگل ادز نمی‌تواند جایگزینی برای سئو باشد اما دارای مزیت‌های منحصربه‌فردی است که این موارد عبارت‌اند از:

  • امکان شخصی‌سازی کمپین‌های تبلیغاتی بر اساس بودجه را برای شما فراهم می‌کند.

  • توزیع گسترده تبلیغات در پلتفرم‌های دیگر تحت مالکیت گوگل، مانند یوتیوب را برای شما به وجود می‌آورد.

  • تحلیل‌های دقیق برای کمک به تبلیغ‌ کنندگان برای بهینه‌سازی کمپین‌های خود دارد.

  • دسترسی آسان و به‌موقع برای کاربران ایجاد می‌کند.

  • این امکان برای شما فراهم می‌شود که وارد ۵ وب‌سایت برتر شوید یا در بالای صفحه اول نمایش داده شوید.

  • می‌توانید هدف‌گیری محلی را با کد پستی یا در اطراف کسب‌وکار خود مشخص کنید.

  • می‌توانید ساعاتی که می‌خواهید برای کلمات کلیدی یا عبارات خاصی نمایش داده شوند را تنظیم کنید.

معایب گوگل ادز
  • یک‌راه حل بلندمدت نیست

  • هزینه‌های آن در مقابل سئو بیشتر است

  • تنها می‌توان از یک وب‌سایت یا دامنه به ازای هر اکانت استفاده کرد

  • نمایش تبلیغات با برچسب “Ads” در جستجوی گوگل

تبلیغات گوگل ادز شکل‌های مختلفی را دارد:
Search Ads:

به این شکل است که کسب‌وکار شما در نتایج جستجو ظاهر می‌شوند و شبیه به نتایج جستجوی اصلی به نظر می‌رسند‌. بااین‌حال، شما می‌توانید آن‌ها را با یک برچسب کوچک تبلیغ تشخیص دهید. این شکل از تبلیغات کار و محصولات، عموماً در بالا یا پایین نتایج جستجوی اصلی قرار می‌گیرند.

آگهی‌های خرید:

شامل آگهی‌هایی می‌شود که در بالای صفحه نتایج جستجو ظاهر می‌شوند و شامل تصاویری از محصولات، قیمت آن‌ها و تخفیف‌های احتمالی‌ هستند. از مزایای آن این است که محصولات در دسترس و دید عمومی قرار می‌گیرند و این موضوع برای آن‌هایی که در قالب کسب‌وکار خاصی فعالیت می‌کنند، فرصت بسیار مناسبی است؛ زیرا فرصتی برای دیده شدن محصولات آن‌ها در این فضا فراهم‌شده است.

تبلیغات جستجوی محلی (Local Search Ads):

این تبلیغات به شما اجازه می‌دهند تا در بالای فهرست‌های محلی ظاهر شوید. افرادی که اغلب در هنگام جستجوی یک محصول یا سرویس محلی از عبارت نزدیک من استفاده می‌کنند، از این طریق می‌توانند کسب‌وکار و یا محصول شما را نیز مشاهده کنند. گوگل یک نقشه و فهرستی از کسب‌وکارهای بالقوه را به آن‌ها نشان می‌دهد که هرکدام از آن‌ها می‌توان شامل اطلاعات مهمی مانند ساعات کاری یا آدرس و یک نشانگر مکان روی نقشه باشد و از این طریق خریدار را به سمت محصول موردنظر هدایت می‌کند.

نمایش تبلیغات و شبکه نمایش گوگل (GDN):

این تبلیغات در مقالات، وب‌سایت‌ها یا ویدئوهایی که بخشی از شبکه نمایش گوگل هستند، به‌صورت زیرنویس ظاهر می‌شوند. این شبکه با بیش از دو میلیون شرکت ‌کننده، به بیش از ۹۰ درصد کاربران اینترنت در سراسر جهان ارسال می‌شود و باعث دیده شدن کسب‌وکار و محصول شما می‌شود. به‌این ‌ترتیب، بسیار مهم است که ازنظر موقعیت مکانی، جمعیت شناختی و علایق ایده‌های مشخصی را داشته باشید تا تبلیغ شما در وب‌سایت‌های مرتبط نمایش داده شود.

ذکر این نکته ضروری است که سیستم پرداخت در این نوع از تبلیغ بر اساس کلیک است. ازآنجایی‌که گوگل ادز بر اساس طرح PPC عمل می‌کند، شما تنها زمانی پول پرداخت خواهید کرد که کاربران روی تبلیغ شما کلیک کرده و آن را مشاهده کنند. در این شرایط، گوگل ادز یک پلتفرم بازاریابی سودآورتر محسوب می‌شود که شما در آن از دیده شدن محصولتان اطمینان داشته باشید؛ زیرا شما تنها برای نتایج واقعی هزینه می‌کنید و این با شیوه‌های قدیمی تبلیغات مانند روزنامه‌ها، بیلبوردها و دیگر روش‌ها تفاوت‌هایی را دارد.

تفاوت سئو با گوگل ادوردز

گوگل ادوردز همان‌گونه که از نام آن مشخص است یکی از راه‌های افزایش بازدید از سایت است که بر اساس کلمات کلیدی انجام می‌شود. برای این کار شما نیازمند یک حساب کاری و ثبت‌ نام در سایت هستید و در هنگام ثبت ‌نام باید به کلمات کلیدی که می‌خواهید سایت شما از طریق آن‌ها شناخته شود اشاره داشته باشید. برای این کار باید هزینه‌هایی پرداخت کنید و سرویس ثبت ‌نام آن کمی پیچیده است. هزینه‌های سئو در برابر گوگل ادوردز بسیار کمتر است و البته عمده‌ترین تفاوت آن‌ها در این است که شما از طریق گوگل ادوردز در زمان کوتاهی می‌توانید به نتیجه دلخواه برسید و در لیست جستجوی گوگل قرار بگیرید. ولی در سئو باید زمان زیادی را صرف انجام کارهای تبلیغاتی بکنید. البته درصورتی‌که عملکرد مناسبی در سئو داشته باشید، جایگاهی که کسب می‌کنید همیشگی خواهد بود. گوگل ادوردز سایت شما را به ترافیک بالایی خواهد برد و زمانی که یک کار نوپا است، این موضوع مزیت بسیاری را دارد، ولی برای فعالیت طولانی ‌مدت شاید انتخاب مناسبی نباشد.

تفاوت سئو و گوگل ادز

هر دو این فرایند در کسب‌وکار نیاز به سرمایه‌گذاری و صرف زمان‌ دارند؛ اما هرکدام تفاوت‌هایی در سرمایه‌گذاری و نحوه‌ی کار دارند. گوگل ادز پلتفرم تبلیغاتی گوگل است که از جستجوی گوگل استفاده می‌کند. درحالی‌که در سئو روند کار عمدتاً روی بهینه‌سازی برای گوگل تمرکز می‌کند؛ زیرا اکثر جستجوها روی آن انجام می‌شود.

پس از پیاده‌سازی استراتژی‌های مناسب، سئو به‌طور مداوم ترافیک وب‌سایت شما را افزایش خواهد داد و این درحالی‌که است که گوگل ادز تنها زمانی ترافیک تولید می‌کند که کمپین را اجرا کنید. وقتی توقف می‌کنید، ترافیک کاملاً متوقف می‌شود.

هزینه

با انجام سئو باید روی ابزارها یا سرویس‌های مناسب سرمایه‌گذاری کنید که ممکن است تا ۱۲ ماه نیاز به پرداخت داشته باشند و در واقع امری اجتناب‌پذیر است. در گوگل ادز، شما زمانی که فردی روی تبلیغ شما کلیک می‌کند برای هر نمایش هزینه پرداخت می‌کنید.

نتایج

اگر سئو را انتخاب کنید، برای دیدن نتایج مطلوب باید کمی صبر کنید؛ زیرا باید برای بهینه‌سازی وب‌سایت خود تلاش کنید و این از طریق ایجاد محتوای جذاب و بک لینک‌های ارزشمند امکان‌پذیر است. با تبلیغات گوگل، شما می‌توانید به سریع‌تری دست پیدا کنید و احتمالاً تنها کاری که باید انجام دهید این است که آگهی را به‌اندازه کافی بزرگ کنید تا محصول شما در لیست‌ها ظاهر شود و در بستر مناسب دیده شود.

مکان‌یابی

سئو تنها می‌تواند بر صفحات نتایج جستجو تمرکز داشته باشد، درحالی‌که گوگل ادز می‌تواند تبلیغ شما را در SERPs و همچنین وب‌سایت‌های دیگری که بخشی از شبکه گوگل هستند، از جمله یوتیوب در معرض نمایش قرار دهد.

سئو یا گوگل ادز؟ کدام برای کار شما بهتر است؟

این موضوع که سئو یا گوگل ادز کدام ‌یک برای شما بهتر است، تا حد زیادی به کسب‌وکار شما بستگی دارد. اگر شما می‌خواهید در زمان سریع‌تری به نتیجه برسید، گوگل ادز پیشنهاد مناسب‌تری است. اما برای فعالیت‌های طولانی‌ مدت تر سئو انتخاب بهتری است و شما فرصت کافی دارید که برای بهینه‌سازی و هر چه ‌بهتر کردن سایت خود اقدام کنید. هرچند که انجام هر دو این روش‌ها در کنار هم نیز می‌تواند موفقیت کسب‌وکار شما را تضمین کند؛ زیرا آن‌ها مکمل یکدیگر هستند. وقتی در نسبت‌های مناسب باهم استفاده شوند، یک استراتژی جامع و کامل بازاریابی دیجیتال را شکل می‌دهند که هر کسب‌وکاری می‌تواند با آن رشد کند.

"*" فیلدهای الزامی را نشان می دهد

خدمات درخواستی
در چه بازه زمانی با شما تماس بگیریم؟*

"*" فیلدهای الزامی را نشان می دهد

خدمات درخواستی
در چه بازه زمانی با شما تماس بگیریم؟*